Pırasalı Tart

Çok lezzetli ve kolay bir tart. Pırasa yerine kabak, ıspanak gibi sevdiğiniz başka sebzelerde kullana bilirsiniz... Mantar peynir karışımıda güzel olur. Tercih size kalmış....



Malzemeler:
Hamuru için:

1sb. un
125 gr. oda ısısında beklemiş margarin
1 pk. kabartma tozu
1 adet yumurta

Harcı için:

500 gr. pırasa
2 yk. sıvı yağ
2 yk. un
1 sb. süt
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Üzeri için:

1/2 sb. kaşar rendesi
1/2 sb. izmir tulumu rendesi
1/2 sb. süt yada 100 ml. krema

Yapılışı:

Pırasaları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince doğrayın. Sıvı yağ ile birlikte pırasaları yumuşayıncaya kafar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Unu üzerine serperek ilave edin.Daha sonra sütü ekleyip karıştırarak çok katı olmayan bir kıvam elde edin.Harcımız soğurken hamuru hazırlayın. Yumuşamış margarini , unu, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzunu karıştırma kabında kısa bir yoğurarak hamur haline getirin. Streç flimle hamuru sarıp buzdolabında 30 dak. dinlendirin.Hamuru unlanmış tezgahta tart kalıbı büyüklüğünde açın. Yağlanmış tart kalıbına hamuru yayın.Kenarları hafifçe yükselttikten sonra içine çatalla delikler açın.Pırasalı harcı içine döküp yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tulum peynirini üzerine eşit şekilde serpin.Son aşamada sütü üzerine gezdirin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dak. üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası