Cevizli Erişte

Malzemeler :

 2 kase ev eriştesi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çiçek yağı
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı İzmir tulumu
2 kase su

Yapılışı :

 Tencereye tere yağını ve çiçek yağını tencereye alın, tere yağ eriyince üzerine 2 kase sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca üzerine 1 kase ev eriştesini ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ara sıra karıştırarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişmemişse sıcak su ilavesi yapın. Erişteyi servis kabına alıp üzerine tulum peynirini yada lor peynirini ufalayarak koyun. Dövülmüş cevizleri serpip, sıcak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası