Tahinli Kup


Muhallebinin tahin helvasıyla muhteşem birleşimi ... Bende ilk kez denedim ...Ama bayıldım...Tarif defterimde yerini aldı...Sizlerlede paylaşayım dedim....Deneyin lezzetinden memnun kalacaksınız....


Malzemeler :

100 gram sade yada antep fıstıklı tahin helvası
1/2 litre süt
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
4 dilim kek
50 gram bitter çikolata
4 yemek kaşığı antep fıstığı
4 det kup
2-3 yemek kaşığı toz şeker (helvanın şeker oranı az ise kullanın)

Yapılışı :

Kekleri küp şeklinde doğrayın, kupların diplerine paylaştırın. Çikolata kırıklarını ve antep fıstıklarından bir kısmını keklerin üzerine serpin. Tahin helvasını bir kap içerisinde çatalla iyice ezdirin. Sütten bir çay bardağı alın ve tahin helvasına ekleyin. İyice karıştırarak pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kalan sütün içine unu ve vanilyayı ekleyin, karıştırarak ocakta pişirmeye başlayın. Karıştırmaya devam ederek içine tahin helvasını ekleyin. Tadına bakın eğer tahin helvasının verdiği şeker tadı yetmezse bir iki kaşık toz şeker ilave edin. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Muhallebinizi kuplar paylaştırın, oda ısısına gelince buzdolabına alın. Servis esnasında ayırdığınız çikolata parçaları ve antep fıstıklarını üzerlerine serpin. İsterseniz taze meyve ve nane de kullanabilirsiniz. Soğuk servis yapın...

Yorumlar

  1. değisik tarıf deneyeceğim ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Gerçektende lezzeti güzeldi ...

      Sil
  2. OOO Bu çok kilo yapar ama. Çok da lezzetli . Ellerien sağlık canım. Nefis olmuş. Tarifin harika ve çok değişik.Yeni Şablonun hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo yapmaz canım .. Arada yiyorum.. Burayı anca toparlayabildim. Sağolsun bu gün oğlum uğraştı bunlarla.. Çok teşekkür ederim.. Sevgilerimle..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası