Tahinli Yufka Sarması
Tahin... Dayanılmaz lezzet... Bu kışı bu lezzetlerle kilo almadan atlatabilirsem aferin bana. Diyorum ya rejimdeyim diye aklımdan bu ara yemek çıkmıyor. Her gün elimde yemek kitap ve dergilerim bütün gün gece okuyorum. Benim senelerdir yaptıklarımdan farklı neler var hep araştırıyorum. Bu tahinli yufka sarmasıda eve habersiz gelen misafirlere, canım tatlı istediğinde yapıyorum Çok kolay... Tahinli lezzetlerde hep dediğim gibi lezzetini yapıp denemek lazım....
Malzemeler :
2 adet yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı : Yufkanın bir tanesini tezgaha açın. Sıvı yağı yarısıyla her tarafına gelecek şekilde sürün. Tahinde yarısını üzerine kaşık yardımıyla yayın. Toz şekerin ve dövülmüş cevizlerin yarısını üzerine serpin. Bir ucundan başlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın.Diğer yufkayıda aynı şekilde hazırlayın.İki parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine isterseniz sıvı yağ sürüp şeker serpe bilirsiniz. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın, isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz ılık yada soğuk servis yapın....
Ellerine sağlık hoş bir tarif canım :)) izlemedesin bana da beklerim sevgiler, http://www.seviminaskanasi.com/
YanıtlaSilTeşekkür ederim . Bende izlemeye geliyorum. Görüşürüz canım...
SilEllerine sağlık canım benimde bu tarif can simidim ani oturmaya geldim diyenlere hemen şipşak yapıyorum ve hayran kalıyorlar
YanıtlaSilSeninde ellerine sağlık canım.. Kilo almasam her gün yapıp yerim..:))) Sen yaparsında hayran kalmazlarmı..
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacım bende milföyle yapıyordum. Yufkalısını da deneyeceğim en kısa zamanda:))
YanıtlaSilSevgiler...
Canım bende milföylüsünü denemedim hiç. Çok teşekkür ederim. Sevgiler ..
SilMerhaba,
YanıtlaSilPişerken bütün iç harcı rulolardan aktı ve tepsiye yayıldı. Sizde de böyle olmuş muydu?
Teşekkürler
Başak
Başakçım bende öyle bir sorun yaşamadım. aynı resimdeki gibi oluyor benim yaptıklarım. Ama uzun süre pişirmeden bekletirsen, tahin daha sulu ve yağ fazla gelirse akıtma yapabilir. benim kullandığım tahin bayağı koyu kıvamda.. Aynı tarifi baklava yufkasıyla yapıyorum oda çıtır çıtır gayet güzel oluyor.. Üzüldüm sorun yaşamana..
SilÇok lezzetli oldular, tepsiye akan iç harç da sakız gibi oldu, onu da ayrı yiyoruz. Belki yağı fazla geldi, belki yufkalar küçüktü. Deneye yanıla bulacağım artık. Çok sevdiğim bir tatlıdır, bu yüzden denemeye devam :)
YanıtlaSilAfiyetler olsun Başakçım.. Hepimizin kullandığı markalar ayrı.. tabiki fark oluyor yaptıklarımızda.. gerçektende çok lezzetli oluyor. Çok teşekkür ederim..:) Sevgiler..
Sil