Yumurtalı Pilav

                         Yumurtalı pilav olurmu demeyin bunu mutlaka deneyin. Çok lezzetli..







Malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 adet yumurta
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çay bardağı haşlanmış havuç
2 adet taze yeşil soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı : 

Havucu zar gibi küçük doğrayın. Yumuşayana kadar haşlayın. Eğer bezelyeniz konserve değilse onuda haşlayın. Taze soğanı ince ince kıyın. Yumurtayı küçük bir kapta iyice çırpın. Pirinci kaynar suda haşlayın, suyunu süzün yada buharda haşlayın. Tavaya zeytinyağını alın, ısıtın. Yumurtayı döküp karıştırarak pişirin. Burada yumurta pişerken ufak parçalar halinde dağılmalıdır. Üzerine pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kadar karıştırın. Sonra bezelye ve havucu ilave edin.Tuzunu ilave edin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. İçine taze soğanları ekleyin, karıştırın, ocaktan alın. Servis tabaklarına alın. Sıcak servis yapın. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası