Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar

Enginarı sevmeyen varmıdır diye sorsam vardır biliyorum. Birde benim tarifimle yapın bakalım fikriniz değişecekmi... Ben daha önceden dondurucuya koyduğum Enginar çanaklarından kullandım. Siz pazardan tazesini alırsanız tazeleriyle, konserveyle yada dodurucudaki Enginarlarınızla deneyebilirsiniz.. İç baklaya gelince baklaların içi büyüyüpte, henüz sararmadan alıp baklanın dış zar gibi olan kalın kabuğunu da ayıklıyorum ve dondurucuya atıyorum. Enginarları ayıklarken bol limonlu suya atıp oradan susuz alıp poşetliyorum ve dondurucuya atıyorum. Kışın kendimiz ve misafirlerimiz için pişiriyorum... Bu tarifte benim kolay ve lezzetli bir tarifim. Ben  düdüklüde  9 dakikada pişiriyorum.. Malzemeleriniz varsa deneyin derim...


Malzemeler :

4 adet enginarın çanak kısmı
250 gram yeşil iç bakla
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
1/2 limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı su
tuz

Yapılışı :


 Tencerenin (düdüklü tencerenin) içine enginarları yerleştirin. Üzerlerine iç baklayı paylaştırın. Soğanı yemeklik küçük küp şeklinde doğrayın. Enginarların üzerine serpiştirin. Dereotunu ince kıyın, üzerlerine serpiştirin. Un, su, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu iyice çırpın, Enginarların üzerine gezdirin. Eğer normal yemek tenceresi kullanacaksanız biraz daha su eklemeniz gerekebilir. Tencerenin kapağını kapatıp, kayanyınca kısık ateşe getirin, enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Düdüklü tencerede 9-10 dakikada pişer.. Pişen enginarları servis tabağına alın, üzerine tencerede kalan suyu gezdirin. Servis esnasında üzerlerine dereotu serpin, soğuk servis yapın...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası