Zeytinyağlı Yer Elması

Malzemeler :

500 gram yer elması
1 adet havuç
1 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı pirinç
 tuz

Yapılışı :

Yer elmalarının dış yüzeylerini soyun. Havuç ve patatesi soyun. Yıkayıp istenilen büyüklükte doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye zeytin yağını ve soğanları koyun. Soğanların rengi değişene kadar kavurun. Sırasıyla havucu,patatesi ve yer elmalarını ekleyip bir kaç dakika kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edip tuzunu ayarlayın. Az miktarda sıcak su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp portakal suyu gezdirip servis yapın....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası