Hamsi Çıtlatma

Hamsinin en hafif hallerinden.. Hem kolay hemde lezzetli.. Birde böyle deneyin bakalım sevecekmisiniz...



Malzemeler :
500 gram hamsi
1 su bardağı su
50 gram tereyağı
2 diş sarımsak
1/2 demet kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 yeymek kaşığı domates sos


Yapılışı :

Hamsileri ayıklayın , yıkayın. Tavaya hamsileri düzgünce sıralayın. Dilimlenmiş sarımsağı, üzerine koyun. Su üzerine dökün. Tuzunu ve pul biberini serpin. Orta ateşteki ocakta kaynayana kadar , kısık ateşte suyunu çekip çıtlayana kadar pişirin. Tavadan gelen çıtırdama seslerine çıtlama deniyor. Servis tabağına alın, sıcak servis yapın...















Yorumlar

  1. hamsinin cok cesidi duydumda citlatmasini hic duymamistim:)
    ellerine saglik degisik bir tarif olmus,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok çeşidi var hamsinin.. Buda çok lezzetli oluyor..Teşekkür ederim...

      Sil
  2. Benim yemekler dışındaki tariflerimde süt yumurta kullanmadığım tarifim yok gibi.. İnce hamurlu pizza tarifim var.. Ondada bol peynir var.. Yinede bir daha göz atayım.. Bulursam yada yukarıdaki söylediğim tarif olursa yollarım...Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Mail adresinize tahinli kurabiye tarifimi gönderdim.. Bu uygun olabilir belki..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Oyacım , burdan da eline sağlık :-)

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor,
    sizi izlemeye aldım :))) bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com' dayım ...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası