Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağı sağlıktır. Hemen hemen her yemeğimde kullanmaya çalışırım. Çocukken bazı sebzeleri hiç yemezdim. Zavallı annecim yedirmek için neler yapardı. Yaş biraz ilerledikten sonra zeytinyağlı yemeklere bayılarak yemeğe başladım. Şimdi oğlum yemiyor sebzeyi. Sadece tadını bilsin diye ucundan tadıyor. Israr etmiyorum, nasıl olsa ilerde bir şekilde oda sever diye.. Sevmiyenlerde bir denesin..Ben zeytinyağlı pırasa yemeğini soğuk ve üzerine limon sıkarak yemeği seviyorum. Tarif aşağıda...






Malzemeler :

500 gram pırasa
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

Yapılışı :

Pırasaları, patatesi, havucu, soğanı ayıklayıp yıkayın. Pırasaları verevine keserek iri parçalara kesin. Havucu daha ince dilimleyin. Patatesleri irice bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Yemek tencerenize zeytinyağının yarısını soğanlarla birlikte koyup, soğanları renk değitip şefaflaşıncaya kadar kavurun. Havuçları ilave edip  birkaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin. Sonra patatesleri ekleyin birkaç dakika karıştırın. Pırasalarıda ilave edip  üzerine pirinçleri ekleyin.Tuzunu ayarlayıp tüm sebzelerin çiğ kokusunu çıkardıktan sonra sebzelerin yarı hizzasına kadar suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın altını kısık ateşe getirin. Sebzelerin pişip pişmediğine bakın, eğer pişmedi ve suyu azsa sıcak su ilave edip bir süre daha pişirin. Ocağın altını kapatın, kalan zeytinyağını üzerine gezdin. Servis tabağına alıp ılık veya soğuk servis yapın.

Yorumlar

  1. bol limonlu çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Gerçek tende limonlusu çok daha güzel. Görüşmek üzere sevgilerimle...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası