Kayın Mantarlı Tagliatelle


Dün pazardan aldığım Kayın Mantarlarını başka bir yemekte kullanacaktım ki aklıma kendi yaptığım makarnalarla kullanmak geldi.. İkisi ayrı olacakken birleştiler ve muhteşem oldular.. Çok övdüm değil mi.. Eğer denerseniz ne kadar haklı olduğumu anlayacaksınız.. Tagliatellelerimin tarifine buradan bakabilirsiniz.



Malzemeler :

1 ölçü evde yapılmış Tagliatelle
500 gram kayın mantarı
1 orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 kase rendelenmiş tulum peyniri
Kırmızı pul biber
karabiber
Deniz tuzu

Yapılışı :

Kayın mantarlarının sap kısımlarını kesin. Güzelce yıkayın, suyunu süzdürün. Kağıt havluyla kurulayın. İstediğiniz büyüklükte parçalar kesin. Soğanı küçük yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağıyla birlikte soğanı alın. Rengi şefaflaşıncaya kadar kavurun. Mantarları ekleyin, yüksek ateşte suyunu salmadan kavurun. Tuzunu, karabiberini ve pul biberini ekleyin. Ocaktan alın. Mantarlar kavrulurken makarnalarınızın haşlama suyunu hazırlayın. Kaynayan suya tuz atın, makarnaları içine atın. Makarnalarınız 5-6 dakikada haşlanacaktır. Haşlanan makarnayı bir delikli kepçe yardımıyla suyunu süzdürün, servis tabağına alın. Üzerine az bir zeytinyağı gezdirip tadına bakarak tuz ilavesinde bulunun, karıştırın. Üzerine peynir rendesini serpin, ortasına mantar sotenizi koyun. Sıcak bekletmeden servis yapın..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası