Kayın Mantarlı Tavuklu Krep Bohçaları


Daha önce krep tarifi verirken kreplerin yemeklerde ve tatlılarda kullanıldığınız yazmıştım. İşte geçen hafta gelen misafirlerime yaptığım krep bohçalarım. Çok sevilerek yenildiğini söylememe gerek yok :)) Lafı çok uzatmayayım. Çünkü bu tarif bir kaç aşamadan oluşuyor.. Anlatması uzun.. Yapması çok zor değil.. İşte tarifim..





Malzemeler :

Krep için :

2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı ucuyla tuz


Tavuklu iç harç için :

500 gram tavuk göğüs eti
250 gram ince kıyılmış ıspanak
10 adet kültür mantarı
2 adet sivri yeşil köy biberi
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı köri
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz



Domatesli Kayın Mantarlı Sosu için :

500 gram kayın mantarı
4 domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
tuz
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Maydanoz dalları

Yapılışı :

Yumurtaları ve tuzu bir kap içerisinde iyice çırpın. İçine sütü ve yağı ekleyin, karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Akıcı bir kıvamda olmalıdır. Gerekirse unu azaltın yada ekleyin. Katı olursa süt ilave edin kıvamını ayarlayın. Krep tavanızı bir kaç damla yağ ile yağlayın. Kepçe yardımıyla ısınmış tavaya karışımdan ince bir tabaka dökün, tüm tabanın kaplanmasını sağlayın. kenarları kıvrılmaya başlayınca diğer yüzünü çevirin. Diğer tarafıda hafif pişirin. Servis tabağına alın. Tüm malzemeniz bitene kadar aynı şekilde krepler yapın. Tavuğun beyaz etini çok küçük yemeklik gibi doğrayın. Soğanı ve biberi küçük doğrayın. Tavaya çiçek yağıyla birlikte tavuk etlerini alın. Kavrulmaya başlayınca içine ince kıyılmış mantar, soğan ve biberi ekleyin. İyice kavurun. İstediğiniz baharatları, istediğiniz miktarda ekleyin.Ispanakları ekleyin suyunu çekip kavrulana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.. Kayın mantarlarını zeytinyağıyla birlikte tavaya alın, yüksek ateşte su salmadan kavurun, tuzunu ayarlayın. Üzerine küçük küp doğranmış domatesleri ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin.


Bir kase içerisine bir tane krep alın ortasına tavuklu harçatn bir miktar koyun. Kenarlarından tutarak şekildeki gibi maydonozla bağlayın. Kaç kişiyseniz o kadar krep bohçası hazırlayın. Servis kabınıza domatesli mantarlı sosu alın. Üzerine bohçaları sıralayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.


Önceden 220 dereceye ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına biraz sostan koyup üzerine bohçayı yerleştirin. Sıcak servis yapın..


Yorumlar

  1. HIMMM .Nefis.. Ellerine sağlık. Kayın mantarını ilk kez gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Görmüşsündür canım, yelpaze gibi olan istiridyede denen mantar cinsi..:) Sevgiler..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası