Tombul Acı Biber Turşusu


Acı biber turşularının hepsini sırasıyla tamamladım. Her birinden 250 gram kadar alarak küçük kavanozlarda yaptım. Siz evdeki kişilere, acı yemenize bağlı olarak miktarları çoğaltabilirsiniz. Kış hazırlıkları çok zevkli, tek sıkıntı yaptığım o kadar çok kavanozu nerede muhafaza edeceğim. Şimdilik havalar çok sıcak olduğu için buzdolabına koyuyorum. Ama o kadar çok yer kaplıyorlar ki..:)) Tek sıkıntım bu olsun.. Yavaş yavaş yemeğe başlar azaltırım kavanozlarımı.. Şimdi tarifime geçeyim.. Tam zamanıyken acı biberlerin sizlerde yapın..




Malzemeler : 

250 gram tombul biber
1/2 su bardağı sirke
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
3 diş sarımsak
1/4 demet maydanoz


Yapılışı :

Suyu çelik tencereye alın. Ocağa kaynamaya bırakın. Sarımsağı iyice ezin. Kaynayan suyun içerisine sirke, tuz ve sarımsağı ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp kenara soğumaya bırakın. Tombul biberleri yıkayın. Elinize mutlaka kullan at mutfak eldivenlerinden giyin, biberler o kadar acı ki... Biberlerin sap kısımlarını kesip temizleyin. 250 gramlık kavanoza doldurun. Üzerine maydanozu sıkıştırarak yerleştirin. Soğuyan turşu suyunu bir kepçe yardımıyla içine doldurun. Kavanozun kapağını kapatın. Altına bir tabak koyarak serin bir yerde olması için bekletin. 15-20 gün sonra yemeğe hazır hale gelecektir. İçerisinden yiyeceğiniz kadarını servis yapıp kalanını tekrar serin bir yerde yada buzdolabında bekletin. Kolay gelsin...

Yorumlar

  1. ben bıraz daha değısık yaptım ama bu yontem de guzelmıs afıyetle yersın elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Selmacım.. İnşallah afiyetle yemek nasip olur hepimize..

      Sil
  2. Kışlıklarınızı hızla bitiriyorsunuz turşuda harika ellerinize sağlık oya hanım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Oya hanımcım.. Az kaldı hazırlıklar bitiyor..:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Keçi Ayağı

Tam Buğday Unlu İçli Pişi

Avakado Salatası